Om mig

Jeg er kandidat i kommunikation fra Roskilde Universitet, men har i mange år haft en passion for historie og har læst intensivt om især Middelalderen i Vesteuropa, Erobringen af Sydamerika og Verdenskrigene. Eftersom jeg tidligere har undervist og holdt foredrag om så forskellige emner som kommunikation og fair trade, så faldt det mig naturligt også at vælge foredragsgenren til at dele min passion for historie.

Jeg interesserer mig særligt for de personer, som prægede historieskrivningen på en helt afgørende måde både fordi det bare er superspændende hvad de udrettede, men også fordi jeg føler vi kan lære af dem og opleve noget helt særligt ved at sætte os i deres sted. Jo mere jeg læser, jo mere føler jeg, at de mennesker som ændrede historien i bund og grund ikke var så forskellige fra alle os andre. De havde noget helt særligt over sig, ja, men også ofte de samme styrker og svagheder.

Selvfølgelig er det anderledes at være konge, dronning, eller en bondepige der bliver hærfører og som alle lever i en anden tid, hvor man absolut havde andre værdier og andre syn på livet end i dag. Men det er også en del af den oplevelse jeg gerne vil give dig som tilhører – at du selv – næsten – kan mærke, hvordan det var at have været til stede i et afgørende øjeblik i historien, at have oplevet noget fantastisk eller været tvunget til at træffe nogle dramatiske valg. Og vel at mærke nogle valg som ville blive husket flere hundrede år efter!

Historikeren Barbara Tuchman har sagt at Middelalderen er som ‘et fjernt spejl’. Og det er jeg helt enig i. De ‘kendte’ fra denne både fascinerende og farlige tid, som har inspireret så mange af vores film, bøger, osv., i dag, de kan faktisk være en slags spejl for os – for vores drømme, håb, frygt, styrker, svagheder, længsler og ambitioner. Det er et spejl, som er langt væk men det er stadig et spejl vi kan se os selv i. Det er den stemning, jeg forsøger at fange med mine foredrag.

Og så er der bare alt det spændende som mine hovedpersoner har oplevet, hvad enten det nu er at redde et land, vælte en konge, eller blive dronning over to af de vigtigste lande i Europa!

Mine foredrag indeholder mellem 60-80 slides, som jeg har illustreret og designet i PowerPoint med billeder fra film, bøger, osv. Og der er selvfølgelig indlagt pause undervejs, og som regel også tid til spørgsmål.

Se eksempel et foredrag: